slide1slide2

In de praktijk

In samenwerking met opdrachtgevers ontwikkelt Kessels & Smit Development Centers op maat.

 

Schermafbeelding 2012 09 24 om 09.52.521 Je hoort hoe er over je gesproken wordt

Het Development Center bestaat uit studio’s: settings waarin de deelnemers onder begeleiding werken aan kritische werksituaties. Tijdens de dag doorlopen deelnemers twee soorten studio’s: de gespreksstudio en de reflectiestudio.

 

Schermafbeelding 2012 11 22 om 14.27.13 Oefenen met gespreksvaardigheden is heel effectief gebleken

In de gespreksstudio werkt de deelnemer samen met een collega, klant of leverancier aan een klus. De begeleider legt het gesprek regelmatig stil. In deze time-outs geeft krijgen de deelnemers feedback of suggesties om het anders aan te pakken. Door de feedback direct in de praktijk te brengen ervaart de deelnemer het effect ervan

Schermafbeelding 2012 09 24 om 08.36.12 Studio is een snelkookpan waarin je lastige sitaties kunt oefenen

In de reflectiestudio onderzoekt de deelnemer met behulp van de begeleider een gebeurtenis uit het werk die tot spanning heeft geleid. Dit geeft de deelnemer inzicht in zijn eigen denken. Ook ontdekt de deelnemer manieren om meer invloed te nemen op zijn omgeving.

Schermafbeelding 2012 09 24 om 10.11.352 Je hoort ook wat er bij anderen uit de gesprekken is gekomen

Het Development Center eindigt met de panelbespreking: de begeleiders bespreken hoe ze de deelnemer in de studio hebben ervaren. Welke unieke talenten hebben we gezien? Wat is de volgende ontwikkelstap? En op welke manier kan de deelnemer aan zijn ontwikkeling werken? De deelnemer is bij de panelbespreking aanwezig en hoort hoe dit beeld van hem tot stand komt.

2019 © • Webdesign Jong & Klasse Utrecht
Powered by AccesSite CMS • Webhosting en bouw door Ragfijn